A semmiből is lehet valami

Barka boszorkánykonyhája



"Holland" mazsolás, téli cipócskák

Hihetetlenül egyszerű :)

Hozzávalók:      

  • Kb. 50-60 dkg liszt
  • 2 tojás + 1 tojás a kenéshez
  • 1 bögre tej (kb. 2,5 dl)
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 cs. szárított élesztő
  • csippet só
  • mazsola
  • mézeskalács fűszerkeverék

 

Elkészítés:

  1. A tejbe pici cukrot teszek és mikróban nem forróra melegítem, majd belekeverem az élesztőket.
  2. A vajat felolvasztom.
  3. Egy tálba öntöm a lisztet, hozzáadom a tojásokat, a felfutott élesztővel a tejet, a vajat, a cukrot, sót, és a mézeskalács fűszerkeveréket, és a robotgép dagasztófejével bedagasztom, vagy addig gyúrom, amíg könnyű, levegős tészta nem lesz. Belegyúrom a mazsolát is.
  4. Letakarva a duplájára kelesztem.
  5. Előmelegítem a sütőt 170-180 fokra.
  6. A tésztát nem nyújtom ki, hanem csak úgy a tálból kis darabokat tépek, gombóccá formálom és sütőpapíros tepsire egymás mellé teszem. Bevagdosom és lekenem a tetejét felvert tojással.
  7. Kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütöm.

Jó étvágyat!