A semmiből is lehet valami

Barka boszorkánykonyhája



Pizzás csiga

Ebédre készült egy kis gyümölcsleves mellé, de akár reggelire vagy vacsorára is nagyon finom. Könnyű, levegős tésztája van, kellemesen fűszeres a töltelék.

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • kb. 50 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 bő teáskanál só
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás

Töltelék:

  • kb. 1,5-2 dl paradicsompüré (nekem elég híg volt itthon)
  • 20 dkg felvágott
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • fűszerek: só, bors, fokhagyma, oregánó

Tetejére:

  • kb. 10 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:

  1. Először a tésztát készítem el. Megolvasztom a vajat. Majd kicsit megmelegítem a tejet, belekavarom a cukrot és az élesztőt, hagyom felfutni.
  2. Majd ez után az összes hozzávalóból egy könnyű, levegős, inkább lágyabb, de formázható tésztát dagasztok.
  3. Meleg helyen hagyom, hogy jól megkeljen.
  4. Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket.
  5. Egy pici olajon megpirítom a felvágottat, ráöntöm a paradicsompürét, hozzáadom a fűszereket. Összeforralom.
  6. Az étkezési keményítőt egy nagyon kevés hideg vízzel simára keverem, hozzáadom a töltelékhez, és egyszer még megvárom, amíg felforr, közben állandóan kevergetem, majd lehúzom a tűzről. A keményítővel nem szabad már főzni, mert elveszti a hatását.
  7. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán átgyúrom, majd kinyújtom kb. fél-egyujjnyi vastagra.
  8. Rákenem a tölteléket, és feltekerem.
  9. Éles késsel szeleteket vágok belőle. Mivel elég lágy a tészta, én javaslom, hogy vagy egy szélesebb pengéjű késsel vágjuk, vagy legyen mellettünk egy palacsintalapát, mert ha csak kézzel fogjuk meg, kinyomódik a töltelék.
  10. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, szorosan egymás mellé.
  11. Megszórjuk a reszelt sajttal.
  12. Előmelegített sütőben, kb. 180-190 fokon megsütjük. Mire a sajt megpirul, a csigák is jók lesznek.