A semmiből is lehet valami

Barka boszorkánykonyhája



Egyszerű, túrós, kelt sütemény

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • kb. 2 dl tej
  • csipetnyi só

Elkészítés:

  1. 1 dl meleg tejben, pici cukorral, felkeverjük az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáihoz hozzáadjuk a túrót, a lisztet, az élesztős tejet, 1 csipet sót, a tojáshabot és kézi robotgép segítségével simára keverjük.
  4. Ha szükséges annyi tejet adjunk még hozzá, hogy kicsit sűrűbb palacsintatészta állaga legyen.
  5. Fél órára, konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük kelni.
  6. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  7. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a masszát, majd világosbarnára sütjük. Tűpróba…
  8. Hagyjuk teljesen kihűlni (!), majd kockákra szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.