A semmiből is lehet valami

Barka boszorkánykonyhája



Eperlekváros keksz, avagy Gréti kedvence

Ez a keksz úgy született, hogy találtam egy nagyon finom citromos recept kekszet, ami a férjem nagy kedvence lett, de a kislányomnak nem ízlett. Ellenben ő is kekszet akart enni, ezért közösen tanakodtunk, hogy ha nem citrommal, akkor mivel ízesítsük be. Így esett a választás a hűtőben található maradék eper lekvárra. A lekvár az a keményebb fajta, de nem sütőlekvár. Egészen más állaga lett, mint a citromosnak. Nagyon puha, nagyon omlós, nagyon eteti magát. Fő előnye, hogy kb. 5 perc összeállítani, háromnegyed óra múlva már mind megevődött :)

Az alapkeksz receptje „Hahopihe” oldaláról származik: http://hahopihe.cafeblog.hu/2014/03/04/lagyan-roppanos-citromos-kekszek/

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg joghurtos margarin (pl. mint a Delmának is van, de sima vaj is jó hozzá) kicsit megolvasztva
  • 2 evőkanál eperlekvár
  • ½ cs. sütőpor
  • 2 evőkanál tej (ha szükséges)
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

  1. Az egészet összekeverjük, és vizes kézzel, vagy egy kanál segítségével halmokat teszünk egymástól kicsit távol, sütőpapíros tepsire. Vizes kézzel kicsit lapíthatjuk, de nekem terült.
  2. Előmelegített 190 fokon, kb. 15-20 percig világosra sütjük.