A semmiből is lehet valami

Barka boszorkánykonyhája



Mogyorós beigli

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. instant élesztő
  • 1 dl tej

Töltelékhez:

  • 20 dkg mogyoró
  • 10 dkg mazsola
  • rumaroma
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl sűrített tej
  • pici melegvíz

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát dagasztunk és minimum 2 órára, de akár egy éjszakára is, hűtőbe tesszük.
  2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, annyi melegvízzel, hogy masszaszerű legyen.
  3. A hűtés után a tésztát két részre vesszük, és kinyújtjuk.
  4. Rákenjük a tölteléket, feltekerjük, villával megszúrkáljuk, hogy a felesleges gőz el tudjon távozni a sülés után. Felvert tojással megkenjük, majd 20 percre félretesszük.
  5. A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra.
  6. 20 perc után újra megkenjük tojással, majd újabb 10-15 percet pihentetjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsin megsütjük.