A semmiből is lehet valami

Barka boszorkánykonyhája



Kókuszgolyó, ahogy én szeretem

 

 

Kókuszgolyó, ahogy én szeretem

Szerintem ahány ház, annyi szokás, ami a kókuszgolyó elkészítését jelenti. Millió féleképpen lehet ízesíteni, nekem mégis az alábbi a kedvencem, mert egyszerű, de mégis különleges.

                                           

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál sárgabarack lekvár (ettől lesz különlegesebb, karakteresebb ízű)
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • fél fiola rumaroma
  • fél fiola vaníliaaroma
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • meleg víz

Elkészítés:

  1. A margarint felolvasztom
  2. Egy tálban összekeverem a kekszet, a kakaót, a cukrot, majd hozzáadom a baracklekvárt, az aromákat. Ezt is összekeverem.
  3. Beleteszem az olvasztott margarint, és meleg víz segítségével összegyúrom, úgy, hogy folyamatosan adagolom a vizet, amíg el nem éri a kívánt állagot. A lényeg, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Nálam ez kb. 3-4 dl víz volt.
  4. Nedves kézzel golyókat formálunk, és egyenként megforgatjuk a kókuszreszelékben.
  5. Pár órára hűtőbe tesszük.