A semmiből is lehet valami

Barka boszorkánykonyhája



Szalámis lepény mexikói módra

Egyszer mellényúltam a boltban és véletlenül kukoricalisztet vettem, és csak itthon vettem észre. Ez a recept így született.

                                                

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 8 tojás
  • 1 teáskanál só
  • fél kávéskanál bors
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 lime héja és leve
  • 25 dkg finomliszt
  • 8 dkg kukoricaliszt
  • 5 dl tej
  • fél csomag sütőpor
  • 1 cs. bacon szalonna

A töltelékhez:

  • 20 dkg szalámi
  • 15 dkg sajt
  • 4 paradicsom
A tetejére:
  • 45 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóiból palacsintaszerű tésztát keverünk, de fontos, hogy annál kicsit sűrűbb legyen. Palacsintasütőben mindkét oldalát megsütjük.
  2. A szalámit, a sajtot és a paradicsomot kis kockákra vágjuk.
  3. A megsült lepények elejére halmozunk egy adagot csíkban (azaz megtöltjük, mint a palacsintát) és feltekerjük.
  4. Egy jénai tálat vagy egy tepsit kivajazunk, vagy sütőpapírral kibéleljük.
  5. A feltekert lepényeket egyenként baconszalonnába tekerjük, majd szépen sorban a jénaiba vagy tepsibe tesszük. Megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben, kb. 220 fokon megsütjük, amíg a sajt ráolvad. Addig a töltelék is átforrósodik.
  7. Még melegen fogyasztjuk!

TIPP:

Ennek a receptnek a másik változatában, sonkával és friss zöldségekkel töltöttem meg a lepényeket. Nem sütöttem meg, hanem egy tejfölös-fokhagymás öntettel leöntve tálaltam.

Tejfölös-fokhagymás öntet:

1 nagydoboz tejföl

ízlés szerinti fokhagyma granulátum vagy frissen apróra vágva

pici só

pici bors

1 kávéskanálnyi mustár

Ezeket a hozzávalókat csak összekeverem, és kész is.