A semmiből is lehet valami

Barka boszorkánykonyhája



Sajtos-sós rudacskák

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szárított élesztő
  • 1,3 dl langyos víz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • csipetnyi pirospaprika
  • csipetnyi bors
  • Tetejére: reszelt sajt, 1 db felvert tojás

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felkeverjük a cukros, langyos vízben. A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk és minimum 1 órát hűtőben pihentetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük kb. 190 fokra.
  3. Lisztezett deszkán kb. fél centisre nyújtjuk a tésztát, és tetszőleges méretű csíkokra vágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csíkokat, nem túl közel egymáshoz. Megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Mire a sajt megpirul, a rudacskák is elkészülnek.