Szalámis lepény mexikói módra
Egyszer mellényúltam a boltban és véletlenül kukoricalisztet vettem, és csak itthon vettem észre. Ez a recept így született.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 tojás
- 1 teáskanál só
- fél kávéskanál bors
- 1 teáskanál tárkony
- 1 lime héja és leve
- 25 dkg finomliszt
- 8 dkg kukoricaliszt
- 5 dl tej
- fél csomag sütőpor
- 1 cs. bacon szalonna
A töltelékhez:
- 20 dkg szalámi
- 15 dkg sajt
- 4 paradicsom
A tetejére:
- 45 dkg szeletelt bacon
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból palacsintaszerű tésztát keverünk, de fontos, hogy annál kicsit sűrűbb legyen. Palacsintasütőben mindkét oldalát megsütjük.
- A szalámit, a sajtot és a paradicsomot kis kockákra vágjuk.
- A megsült lepények elejére halmozunk egy adagot csíkban (azaz megtöltjük, mint a palacsintát) és feltekerjük.
- Egy jénai tálat vagy egy tepsit kivajazunk, vagy sütőpapírral kibéleljük.
- A feltekert lepényeket egyenként baconszalonnába tekerjük, majd szépen sorban a jénaiba vagy tepsibe tesszük. Megszórjuk a reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben, kb. 220 fokon megsütjük, amíg a sajt ráolvad. Addig a töltelék is átforrósodik.
- Még melegen fogyasztjuk!
TIPP:
Ennek a receptnek a másik változatában, sonkával és friss zöldségekkel töltöttem meg a lepényeket. Nem sütöttem meg, hanem egy tejfölös-fokhagymás öntettel leöntve tálaltam.
Tejfölös-fokhagymás öntet:
1 nagydoboz tejföl
ízlés szerinti fokhagyma granulátum vagy frissen apróra vágva
pici só
pici bors
1 kávéskanálnyi mustár
Ezeket a hozzávalókat csak összekeverem, és kész is.