A semmiből is lehet valami

Barka boszorkánykonyhája



Karamell likőr

 

 

Nem a saját receptem, de ha megköveznek sem tudom már, hogy hol találtam az interneten, így karácsony előtt. A lényeg, hogy nagyon finom lett :) Ugyan nekem kicsit talán tömény, sűrű, de lehet, hogy csak hígabbra kell hagyni a főzés során a tejszínt.

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál víz
  • 3 dl tejszín + még 1 dl
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl vodka
  • csipet só

Elkészítés:

  1. A cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet együtt kis lángon karamellizáljuk. Apránként hozzáadjuk a 3 dl tejszínt. Amikor teljesen felolvadt újra a karamell és besűrűsödött a tejszín, hozzáadjuk még a + 1 dl tejszínt is. Mégegyszer felforraljuk, és félretesszük hűlni.
  2. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vodkát és átszűrve üvegekbe töltjük.
  3. 4-5 napot érleljük a hűtőben. Akár azonnal fogyasztható, de szerintem kell neki az a pár nap, hogy ne karamellás vodka érzetét keltse.
  4. Fogyasztás előtt fel kell rázni!