A semmiből is lehet valami

Barka boszorkánykonyhája



Finom keksz, amely büntetlenül ehető

Liszt, tej és tojásmentes!

Ennek a keksznek még nem találtam nevet. Többféle receptet néztem át, hogy valami olyasmit találjak, amiben nincs liszt és cukor. Végül egy hagyományos recept volt a legszimpatikusabb, de menetközben teljesen átalakítottam. Még a Paleosók étrendjébe is belefér :)

 

                                              

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizsliszt
  • 2 evőkanál mandulaliszt
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 10 dkg xilit
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 citrom leve
  • kb. 6 dkg kókuszolaj vagy 10 dkg vaj
  • ½ üvegcse vanília aroma

Elkészítés:

  1. A liszteket, az útifűmaghéjat, a xilitet, a szódabikarbónát, és a sót összekeverem.
  2. Hozzáadom a citromlevet és a kókuszolajt vagy a vajat, és összegyúrom.
  3. A sütőt előmelegítem 190 fokra.
  4. Sütőpapírral bélelt lemezre, enyhén vizes kézzel, egymáshoz nem túl közel, golyókat teszek, majd szintén vizes kézzel kicsit ellapítom őket.
  5. Világosra sütöm. Ne süssük túl!
  6. Fémdobozban sokáig eláll…