A semmiből is lehet valami

Barka boszorkánykonyhája



Extra gyors, zöldfűszeres, gombás, baconos tészta

 

Ma nagyon sok dolgom volt, ezért valami extra gyors ebédet kellett készítenem, de mégis olyan ételnek kellett lennie, amiből a férjem bőven tud pakolni magának a munkahelyére… Elkészítési idő: 15 perc maximum.

                                

Hozzávalók:

  • 1 csomag tészta (ízlés szerint, ki melyiket szereti)
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 1 üveg gomba
  • 2 dl habtejszín
  • bors, kakukkfű, tárkony, rozmaring
  • 1 db baconkocka
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • fél citrom leve

Elkészítés:

  1. A tésztának felteszem az olajos, sós vizet forrni. Ha a víz forr, beleteszem a tésztát és kifőzöm.
  2. Ez alatt elkészítem a feltétet. 1-2 evőkanál olajon majdnem teljesen megpirítom a baconkockákat, hozzádobom a gombát és azzal is pirítom egy kicsit.
  3. Lehúzom a tűzről, amíg befűszerezem. Megszórom egy fél kávéskanál borssal, kb. fél teáskanál tárkonnyal és kakukkfűvel, és egy szűk kávéskanálnyi rozmaringgal. A rozmaringgal vigyázni kell, mert erőteljes ízű fűszer. Hozzádobom a baconkockát, kicsit átkeverem és felöntöm a tejszínnel.
  4. Visszateszem a tűzre, és kb. 2-3 percet még együtt forralom a fűszerekkel.
  5. Egy tálban, kevés hideg vízzel simára keverem a keményítőt, és beleöntöm a tejszínes keverékbe. Itt már kb. az első forrásig hagyom csak – folyamatosan kevergetve –, de nem tovább, mert a keményítő elveszti a hatását. Lehúzom a tűzről és belekeverem a citromlevet is.
  6. Ha a tészta megfőtt, leszűröm, egy tálba teszem, és belekeverem a tejszínes-gombás-baconos egyveleget.