"Holland" mazsolás, téli cipócskák
Hihetetlenül egyszerű :)
Hozzávalók:
- Kb. 50-60 dkg liszt
- 2 tojás + 1 tojás a kenéshez
- 1 bögre tej (kb. 2,5 dl)
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 2 cs. szárított élesztő
- csippet só
- mazsola
- mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
- A tejbe pici cukrot teszek és mikróban nem forróra melegítem, majd belekeverem az élesztőket.
- A vajat felolvasztom.
- Egy tálba öntöm a lisztet, hozzáadom a tojásokat, a felfutott élesztővel a tejet, a vajat, a cukrot, sót, és a mézeskalács fűszerkeveréket, és a robotgép dagasztófejével bedagasztom, vagy addig gyúrom, amíg könnyű, levegős tészta nem lesz. Belegyúrom a mazsolát is.
- Letakarva a duplájára kelesztem.
- Előmelegítem a sütőt 170-180 fokra.
- A tésztát nem nyújtom ki, hanem csak úgy a tálból kis darabokat tépek, gombóccá formálom és sütőpapíros tepsire egymás mellé teszem. Bevagdosom és lekenem a tetejét felvert tojással.
- Kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütöm.
Jó étvágyat!