Extra gyors, zöldfűszeres, gombás, baconos tészta
Ma nagyon sok dolgom volt, ezért valami extra gyors ebédet kellett készítenem, de mégis olyan ételnek kellett lennie, amiből a férjem bőven tud pakolni magának a munkahelyére… Elkészítési idő: 15 perc maximum.
Hozzávalók:
- 1 csomag tészta (ízlés szerint, ki melyiket szereti)
- 10 dkg kockázott bacon
- 1 üveg gomba
- 2 dl habtejszín
- bors, kakukkfű, tárkony, rozmaring
- 1 db baconkocka
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- fél citrom leve
Elkészítés:
- A tésztának felteszem az olajos, sós vizet forrni. Ha a víz forr, beleteszem a tésztát és kifőzöm.
- Ez alatt elkészítem a feltétet. 1-2 evőkanál olajon majdnem teljesen megpirítom a baconkockákat, hozzádobom a gombát és azzal is pirítom egy kicsit.
- Lehúzom a tűzről, amíg befűszerezem. Megszórom egy fél kávéskanál borssal, kb. fél teáskanál tárkonnyal és kakukkfűvel, és egy szűk kávéskanálnyi rozmaringgal. A rozmaringgal vigyázni kell, mert erőteljes ízű fűszer. Hozzádobom a baconkockát, kicsit átkeverem és felöntöm a tejszínnel.
- Visszateszem a tűzre, és kb. 2-3 percet még együtt forralom a fűszerekkel.
- Egy tálban, kevés hideg vízzel simára keverem a keményítőt, és beleöntöm a tejszínes keverékbe. Itt már kb. az első forrásig hagyom csak – folyamatosan kevergetve –, de nem tovább, mert a keményítő elveszti a hatását. Lehúzom a tűzről és belekeverem a citromlevet is.
- Ha a tészta megfőtt, leszűröm, egy tálba teszem, és belekeverem a tejszínes-gombás-baconos egyveleget.