Hókifli
A hétvégén olyan sütit szerettem volna sütni, aminek a készítésébe Grétit is bevonhatom. Egész hétvégén azt hallottam: „Anya mikor csináljuk már a sütit?” Tehát vasárnap neki is álltunk. Ez egy nagyon egyszerű recept. Már nagyon régen találtam a Nosalty.hu-n, „Kilteh” felhasználónak köszönhetem. Amin most változtatunk, azon egyszerű oknál fogva, hogy elfogyott a vaníliás cukor itthon, az az, hogy fahéjas porcukorba forgattuk. Annak idején a nagymamám is így csinálta. Én készítettem a tésztát, Gréti töltötte és formázta (ez látszik a képeken), most nem a tökéletességre mentünk :D De nagyon ügyes kis kuktám volt :)
Hozzávalók:
- 1 kis pohár tejföl
- 1 kis pohár zsír
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- kb. 40-50 dkg liszt, amennyit a tészta felvesz
- sütésálló lekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- + porcukor és vaníliás cukor a forgatáshoz
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit jó alaposan összegyúrjuk, amíg egy szép, sima tésztát nem kapunk.
- A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kis köröket szaggatunk belőle, a közepébe tesszük a lekvárt, feltekerjük és formázzuk.
- Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, világos barnára sütjük, majd még forrón – ez nagyon fontos -, vaníliás porcukorba forgatjuk.