Gyümölcsös lepény
Egy egyszerű és nagyszerű, pillekönnyű sütemény, melyben nincs liszt. Van helyette zsemlemorzsa. A végeredmény fenséges, gyerekek kedvence…
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 12 dkg zsemlemorzsa
- fél doboznyi konzerv vagy befőtt, vagy idén gyümölcs, ami leveses fajta (barack, meggy, cseresznye, szilva)
- fél citrom reszelt héja
- szóráshoz: 2 csomag vaníliás cukor vagy fahéjas cukor (kristálycukorral)
Elkészítés:
- A tojás sárgáit a vajjal, a citrom héjával és a cukor felével habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadva a maradék cukrot, azzal is tovább verjük.
- A zsemlemorzsát és a habot részletenként, felváltva adjuk hozzá, és elkeverjük. A megmaradt habot lazán belekeverjük.
- Kizsírozott tepsibe öntjük, rátesszük a gyümölcsöt, kicsit belenyomkodjuk, majd előmelegített, kb. 175 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
- Még forrón megszórjuk vagy a vaníliás cukorral, vagy a fahéjas cukorral.