Egyszerű, túrós, kelt sütemény
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag instant élesztő
- kb. 2 dl tej
- csipetnyi só
Elkészítés:
- 1 dl meleg tejben, pici cukorral, felkeverjük az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
- A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáihoz hozzáadjuk a túrót, a lisztet, az élesztős tejet, 1 csipet sót, a tojáshabot és kézi robotgép segítségével simára keverjük.
- Ha szükséges annyi tejet adjunk még hozzá, hogy kicsit sűrűbb palacsintatészta állaga legyen.
- Fél órára, konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük kelni.
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a masszát, majd világosbarnára sütjük. Tűpróba…
- Hagyjuk teljesen kihűlni (!), majd kockákra szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.