Sajtos-sós rudacskák
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szárított élesztő
- 1,3 dl langyos víz
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kávéskanál só
- csipetnyi pirospaprika
- csipetnyi bors
- Tetejére: reszelt sajt, 1 db felvert tojás
Elkészítés:
- Az élesztőt felkeverjük a cukros, langyos vízben. A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk és minimum 1 órát hűtőben pihentetjük.
- A sütőt előmelegítjük kb. 190 fokra.
- Lisztezett deszkán kb. fél centisre nyújtjuk a tésztát, és tetszőleges méretű csíkokra vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csíkokat, nem túl közel egymáshoz. Megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Mire a sajt megpirul, a rudacskák is elkészülnek.