Mogyorós beigli
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 cs. instant élesztő
- 1 dl tej
Töltelékhez:
- 20 dkg mogyoró
- 10 dkg mazsola
- rumaroma
- 20 dkg cukor
- 1 dl sűrített tej
- pici melegvíz
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát dagasztunk és minimum 2 órára, de akár egy éjszakára is, hűtőbe tesszük.
- A töltelék hozzávalóit összekeverjük, annyi melegvízzel, hogy masszaszerű legyen.
- A hűtés után a tésztát két részre vesszük, és kinyújtjuk.
- Rákenjük a tölteléket, feltekerjük, villával megszúrkáljuk, hogy a felesleges gőz el tudjon távozni a sülés után. Felvert tojással megkenjük, majd 20 percre félretesszük.
- A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra.
- 20 perc után újra megkenjük tojással, majd újabb 10-15 percet pihentetjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsin megsütjük.