Karamell likőr
Nem a saját receptem, de ha megköveznek sem tudom már, hogy hol találtam az interneten, így karácsony előtt. A lényeg, hogy nagyon finom lett :) Ugyan nekem kicsit talán tömény, sűrű, de lehet, hogy csak hígabbra kell hagyni a főzés során a tejszínt.
Hozzávalók:
- 15 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál víz
- 3 dl tejszín + még 1 dl
- 3 cs. vaníliás cukor
- 3 dl vodka
- csipet só
Elkészítés:
- A cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet együtt kis lángon karamellizáljuk. Apránként hozzáadjuk a 3 dl tejszínt. Amikor teljesen felolvadt újra a karamell és besűrűsödött a tejszín, hozzáadjuk még a + 1 dl tejszínt is. Mégegyszer felforraljuk, és félretesszük hűlni.
- Ha kihűlt, hozzákeverjük a vodkát és átszűrve üvegekbe töltjük.
- 4-5 napot érleljük a hűtőben. Akár azonnal fogyasztható, de szerintem kell neki az a pár nap, hogy ne karamellás vodka érzetét keltse.
- Fogyasztás előtt fel kell rázni!