Finom keksz, amely büntetlenül ehető
Liszt, tej és tojásmentes!
Ennek a keksznek még nem találtam nevet. Többféle receptet néztem át, hogy valami olyasmit találjak, amiben nincs liszt és cukor. Végül egy hagyományos recept volt a legszimpatikusabb, de menetközben teljesen átalakítottam. Még a Paleosók étrendjébe is belefér :)
Hozzávalók:
- 20 dkg rizsliszt
- 2 evőkanál mandulaliszt
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 10 dkg xilit
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 1 citrom leve
- kb. 6 dkg kókuszolaj vagy 10 dkg vaj
- ½ üvegcse vanília aroma
Elkészítés:
- A liszteket, az útifűmaghéjat, a xilitet, a szódabikarbónát, és a sót összekeverem.
- Hozzáadom a citromlevet és a kókuszolajt vagy a vajat, és összegyúrom.
- A sütőt előmelegítem 190 fokra.
- Sütőpapírral bélelt lemezre, enyhén vizes kézzel, egymáshoz nem túl közel, golyókat teszek, majd szintén vizes kézzel kicsit ellapítom őket.
- Világosra sütöm. Ne süssük túl!
- Fémdobozban sokáig eláll…