A semmiből is lehet valami

Barka boszorkánykonyhája



Gyümölcsös lepény

2014.02.01 14:19

Gyümölcsös lepény

Egy egyszerű és nagyszerű, pillekönnyű sütemény, melyben nincs liszt. Van helyette zsemlemorzsa. A végeredmény fenséges, gyerekek kedvence…

                     

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • fél doboznyi konzerv vagy befőtt, vagy idén gyümölcs, ami leveses fajta (barack, meggy, cseresznye, szilva)
  • fél citrom reszelt héja
  • szóráshoz: 2 csomag vaníliás cukor vagy fahéjas cukor (kristálycukorral)

Elkészítés:

  1. A tojás sárgáit a vajjal, a citrom héjával és a cukor felével habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadva a maradék cukrot, azzal is tovább verjük.
  2. A zsemlemorzsát és a habot részletenként, felváltva adjuk hozzá, és elkeverjük. A megmaradt habot lazán belekeverjük.
  3. Kizsírozott tepsibe öntjük, rátesszük a gyümölcsöt, kicsit belenyomkodjuk, majd előmelegített, kb. 175 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
  4. Még forrón megszórjuk vagy a vaníliás cukorral, vagy a fahéjas cukorral.